Komende activiteiten


Zondag 19 mei: Manifestatie 'Hart boven hard'
Een brede coalitie van organisaties, waaronder Amnesty International, slaat via de campagne 'Hart boven hard' de handen ineen om samen op te roepen bij de Europese verkiezingen te gaan stemmen voor het Europa, en het land, dat wij voor ogen hebben. Ze willen laten zien dat er een brede groep Nederlanders is die zich niet neerlegt bij de vergaande polarisatie en de aanval op onze rechtsstaat, onze pers, onderwijs, onze universiteiten en de kunsten. Die zich solidair verklaart met slachtoffers van discriminatie en economische en sociale uitsluiting. Maar vooral ook: een groep burgers en organisaties die een eigen agenda van kracht, hoop en eenheid heeft. Op zondag 19 mei organiseert de gehele coalitie in Park Transwijk en Utrecht tussen 13.00 uur en 17.00 uur een manifestatie om een gezamenlijk statement te maken. Meer informatie is te vinden op de website www.hartbovenhard.nu.


Dinsdag 21 mei: Movies that Matter film 'When the war comes'
Dinsdag 21 mei wordt in Movie W in het kader van Movies that Matter de Tsjechisch-Kroatische documentaire ‘When the war comes’ van regisseur Jan Gebert vertoond. Drie jaar lang volgde deze Tsjechische filmmaker de leden van de Slowaakse extremistische, paramilitaire groep Svrcek. De groep bestaat vooral uit jonge mensen, grotendeels tieners, die zich zorgen maken over de toekomst van hun land. Onder de bezielende leiding van oprichter Peter trainen ze in weekenden met nepgeweren en verkondigen ze op scholen hun fascistische ideeën. Hun doel is om van Slowakije een totalitaire staat te maken, zonder immigranten. De regering staat het oogluikend toe, zolang ze maar geen wetten overtreden. Het aanvangstijdstip van de film is 20.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over het thema van de film.


Zaterdag 25 mei: Meet en Greet met buurtgroepen

In de werkgroep Veenendaal van Amnesty International is het idee geboren om een meet en greet te organiseren met buur-werkgroepen, zoals Wageningen, Ede, Bennekom en Rhenen. Dat gebeurt op zaterdag 25 maart. De bijeenkomst is bedoeld om met elkaar van gedachten te wisselen over hoe dingen worden aangepakt en welke mogelijkheden er zijn om samen te werken.