Komende activiteiten


Collecte 2021 alleen online

Van 15 tot en met 20 maart is de landelijke collecteweek van Amnesty International voor 2021 gepland. Amnesty International heeft besloten om de collecte volledig online te laten plaatsvinden. Het doel is om zoveel mogelijk mensen persoonlijk om een anonieme donatie te vragen, via de online collectebus. Collectanten kunnen een online collectebus aanmaken en delen met familie, vrienden en collega’s via WhatsApp, e-mail en sociale media. Meer informatie over de collecte is te vinden op de website van Amnesty.


Movies that matter
Filmhuis Movie-W is momenteel nog steeds gesloten, dus de geplande voorstelling in het kader van Movies that matter on tour voor de maand januari en februari zijn niet doorgegaan. Voor de maand maart is er nog geen zekerheid. Dat zal afhangen van het besluit dat de regering binnenkort neemt ten aanzien van de coronamaatregelen. Op dinsdag 17 maart staat de film Moffie van de filmmaker Oliver Hermanus uit Zuid-Afrika gepland. Deze film was eerder aangekondigd op dinsdag 19 januari. De film speelt in Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid. Daar wordt de 18-jarige Nicholas klaargestoomd voor militaire dienst. Zijn homoseksuele gevoelens moet hij verbergen, in een door homofobie doordrenkte machocultuur.


Actie voor betere Verkrachtingswet op Internationale Vrouwendag
Op maandag 8 maart, Internationale Vrouwendag, zet Amnesty International zich in voor verbetering van de Nederlandse verkrachtingswet. Met de campagne #LetsTalkAboutYES dringt Amnesty er bij de autoriteiten op aan zo snel mogelijk een wet aan te nemen die alle seks zonder instemming als verkrachting bestempelt. Binnenkort wordt er onderhandeld over een nieuw regeerakkoord. Daarom acht Amnesty het een goed moment om bij politici aandacht te vragen voor dit onderwerp.


Meepraten over het beleid
In september besluit de Internationale Vergadering (van Amnesty International over het internationaal strategisch meerjarenplan van de organisatie. Daar zal ook een delegatie vanuit Nederland aan deelnemen. Om de Nederlandse leden gelegenheid te bieden zich te laten informeren over het meerjarenplan en mee te praten over de Nederlandse inbreng bij de Internationale Vergadering wordt op maandag 1 maart van 20.00 tot 22.00 uur een online gesprek gehouden met het bestuur, de directeur en de delegatie van Amnesty Nederland. Wil u daar aan deelnemen dan dient u daarvoor een e-mail te sturen naar c.verveld@amnesty.nl.