Komende activiteiten

Write for Rights 2018
Ieder jaar rond 10 december zet Amnesty International zich via wereldwijd georganiseerde schrijfevenementen in om mensenrechtenactivisten op verschillende plekken in de wereld te helpen. Dat doen we ook in Wageningen. Samen met de studentengroep hebben we voor dit jaar donderdag 6 december uitgekozen als actiedag. Er worden op verschillende plekken in de stad schrijfbijeenkomsten gehouden. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kan er op de Campus worden geschreven, zowel in Forum als in het Orion-gebouw. In de middag zijn we van 14.00 uur tot 17.30 uur aanwezig in de bblthk en vanaf 16.00 uur tot 22.00 uur ook in THUIS aan de Stationsstraat. Dit jaar zullen we actie voeren voor 9 vrouwelijke mensenrechtenactivisten van over de hele wereld.


We nodigen u van harte uit om op één van de locaties voor deze vrouwen te komen schrijven.


Informatieavond over Nccaragua
Op vrijdag 7 december organiseert de organisatie NICAS in The Spot van het Orion-gebouw op de Campus (Bronland 1, Gebouw 103) een informatieavond over Nicaragua. Sinds april 2018 is de situatie in Ncaragua onrustig. Demonstraties tegen president Ortega worden met veel geweld onderdrukt. Er zijn meer dan 500 mensen gedood en velen zijn ontvoerd en worden onterecht vastgehouden. Onder de slachtoffers zijn kinderen, studenten, boeren en ouderen.  De aanvang is om 17.00 uur en de avond wordt afgeloten om 20.00 uur. Er zijn bijdragen van Silvio Prad Ortiz, Julienne Weegels, Thelma Brenes Munoz, en Claudio Pined Gadea.


Kerkenactie
Begin december zal Amnesty International naar verwachting ook weer in verschillende Wageningse kerken aandacht kunnen vragen voor enkele cases die ook centraal staan bij Write for Rights. Daarbij zullen we ook kaarten en kaarsen verkopen. Op zondag 9 december zijn we daarvoor in de Bevrijdingskerk en de Johannes de Doperkerk en op zondag 16 december in de Arboretumkerk.